Dirac Live

​Överlägset ljud för alla

Dirac Live är en kraftfull lösning som hjälper dig att få ut det bästa från dina högtalare. Dirac Live och dess olika funktioner använder forskningsdrivna akustiska bearbetningsalgoritmer för att analysera ditt rum och minska dess påverkan på ljudkvaliteten, vilket resulterar i högtalarprestanda som annars skulle vara fysiskt omöjlig.

Dirac Live® rumskorrigering
Hör din musik – inte ditt rum

Oavsett hur mycket eller lite du har investerat i ditt ljudsystem, kommer rummet alltid att påverka ljudkvaliteten – ett faktum som alltför ofta förbises. Programvaran Dirac Live Room Correction hanterar dessa utmaningar på ett unikt sätt. Den tar upp problem som ingen annan produkt på marknaden kan. Det är därför den har införts av världens ledande tillverkare av high-end Hifi- och hemmabioutrustning och hyllats av audiofiler och musikskapare över hela världen.

Vikten av timing

Rumskorrigeringslösningar har funnits i decennier. Ändå, insåg man på Dirac att de bara fungerar som avancerade equalizers, som jämnar ut frekvenskurvan men helt saknar timing-aspekten. Rumsreflektioner och feljusterade högtalare gör att ljud når fram till dina öron med olika tidsfördröjningar. Dessa tidsförskjutningar gör ljudbilden suddig. Det är därför man på Dirac har utvecklat Dirac Live. Baserat på patenterad teknologi optimerar Dirac Live ljudet med avseende på frekvens och tid. Det görs inte bara för en sweet spot utan över hela lyssningsområdet, oavsett om det är en fåtölj, en soffa eller en större lokal.

Image - Key Features

Viktiga fördelar med Dirac Live

1. Förbättrad lokalisering av ljudhändelser, så kallat perspektiv.

2. Bättre klarhet och förståelighet i musik och tal.

3. En djupare och stramare bas fri från resonanser i hela lyssningsområdet.

Bild 1

Dirac Live Room Correction-funktioner

Dirac Live Room Correction kombinerar banbrytande teknik med fokus på användbarhet.

Impulssvarskorrigering: Där andra rumskorrigeringslösningar endast hanterar storleken, kommer Dirac Live att förbättra systemets hela impulssvar genom den patenterade mixed-phase-teknologin.

New Auto Target Curve: Den nya Auto Target Curve ersätter Diracs gamla ”en storlek som passar alla”-modell, och genereras automatiskt baserat på dina högtalares prestanda. Auto Target Curve återspeglar mer troget det uppmätta systemets inneboende karaktär, minus de negativa akustiska effekterna av rummet. Du kan nu njuta av ett drastiskt förbättrat ljud utan att behöva göra en enda justering.

Flera filterprofiler: Du kan skapa olika inställningar beroende på var du sitter, innehållet du lyssnar på eller till och med en för varje familjemedlem.

Dirac Live Room Correction-nivåer

Dirac Live tillför värde till alla kompatibla ljudsystem, oavsett om det är en soundbar av instegsmodell, ett förstklassigt hemmabiosystem eller en professionell inspelningsstudio. För att erbjuda Diracs affärspartners flexibilitet för licensiering av Dirac Live har man utvecklat tre nivåer.

Dirac Ready: Systemet är förberett för Dirac Live Room Correction. Köp bara en slutanvändarlicens för att aktivera den.

Begränsad bandbredd: Systemet kan utföra rumskorrigering upp till 500 Hz, och målkurvan kan skräddarsys inom detta område. Denna korrigering är tillräcklig för att hantera bas- och röstområdena men inte hela det hörbara spektrumet. Uppgradera begränsad bandbredd till full bandbredd.

Full bandbredd: Detta är den översta nivån av rumskorrigeringsfunktionen. Det gör att systemet kan korrigeras över hela frekvensområdet samtidigt som du får full kontroll över målkurvan.

Du kan välja mellan stereo och flerkanalsversionen om du köper en Dirac Live Room Correction Suite-licens som körs på din PC.

Dirac Live® Bass Control

Utmaningen med bashantering för flera subwoofers är äntligen löst med programvara!

Medan rumskorrigeringsprogram förbättrar ditt högtalarsystem, har subwoofers – som producerar de lågfrekventa bastonerna – historiskt sett blivit oadresserade. Som ett resultat studsar dessa ljudvågor genom ett utrymme och stör varandra för att skapa en ojämn basfördelning i ett rum – bra bas i vissa områden och ingen bas i andra. Som ett resultat varierar lyssningsupplevelsen beroende på din position i rummet.

Med den unika Dirac Live® Bass Control-funktionen har man löst basutmaningarna med mjukvara, och den är enkel att använda. Ställ bara in målkurvan, så ser algoritmerna till att alla dina subwoofers stödjer dina fullregisterhögtalare för att uppnå den – inga fler gissningar eller försök och misstag.

Viktigaste fördelarna

Med Dirac Live Bass Control kommer du att uppleva dessa viktiga fördelar:

1. Jämnare bas i delningsområdet som är mellan subwoofers och högtalare

2. Lika bas i hela lyssningsområdet

3. Bashantering för flera subwoofers

4. Flexibel subwooferplacering

Så här får du Dirac Live i ditt hem:

Alternativ 1: Dirac Live-aktiverade enheter

Många av världens ledande varumärken erbjuder hemmabiosystem och ljudprocessorer med Dirac Live Room Correction inbyggd. Vissa enheter kommer med fullfjädrad Dirac Live, medan andra erbjuder begränsade alternativ som kan uppgraderas. Vissa produkter är också Dirac Ready, vilket innebär att alla nivåer av Dirac Live måste köpas separat.

Alternativ 2: Datormedia

Om du använder media på en dator kan du köpa en licens för Dirac Live Room Correction Suite, tillgänglig som DAW-plugin eller fristående program, i stereo- och flerkanalsversioner.

Bild 2

Vad gör Dirac Live unikt?

• Dirac Live använder patenterad, specialbyggd teknologi för att korrigera inte bara frekvensresponsen – vilket är där många andra rumskorrigeringstekniker slutar – utan också ljudtiming, vilket innebär att varje ljudvåg träffar dina öron precis när artisten tänkt sig.

• Endast Dirac Live levererar fasjustering, högtalarelementorientering, rumsresonansreduktion och tidig reflektionsreduktion.

• Dirac Live leder dig genom mät- och kalibreringsprocessen i lättförståeliga steg.

• Dirac Live används i professionella mixningsstudior, kontrollrum och kommersiella biografer, och har licensierats till mer än 20 Hi-Fi- och hemmabiotillverkare, med mer än 200 000 nöjda användare över hela världen.

Vad gör Dirac Live® överlägset andra rumskorrigeringstekniker?

Obegränsad beräkningskraft

De flesta andra rumskorrigeringslösningar är integrerade i utrustningen. Dirac Live kombinerar CPU:erna i din PC eller smartphone med Diracs molnbaserade processorkraft när du beräknar den absolut bästa lösningen. De resulterande rumskorrigeringsfiltren körs i utrustningen. Det betyder nästan obegränsad beräkningskraft. Dirac Live är inte begränsad av den styrkrets som en tillverkare designat i sin utrustning.

Rik användarupplevelse

Att köra Dirac Live på din PC eller smartphone ger en mycket rikare användarupplevelse och bättre interaktivitet – mycket bättre än en skärm med en fjärrkontroll. Dirac Live låter dig designa ditt ljud med fingertopparna.

Impulssvarskorrigering

Den beräkningsmässiga kraften gör att Dirac Live kan utföra mycket avancerade beräkningar som optimerar både frekvensen och impulssvaret över lyssningsområdet.

Vill du ha mer information om Dirac Live?