LG


Life´s good

lg.jpg

lg2.jpg

LG Electronics vision och filosofi

Genom hela LG Electronics historia har visionen alltid varit att skapa ett bättre och rikare liv för användarna. LG Electronics etablerades 1958 och har sedan dess banat väg för den avancerade digitala tiden, mycket tack vare den tekniska expertisen man fått av att tillverka hemelektronik såsom radio och TV.

LG Electronics spelar en aktiv roll på världsmarknaden med en tydlig och framåtsträvande policy för sin globala affärsverksamhet. Till följd av detta har LG Electronics en stor portfölj med fler än 118 lokala dotterbolag över hela världen, med cirka 75000 chefer och anställda (uppgiften är från 2019).

LG är varumärket som är Smakfullt Smart. Företagets slogan "Life's Good" och den futuristiska loggan menar LG är en bra representation av vad de står för. Bokstäverna "L" och "G" i en cirkel symboliserar världen, framtiden, ungdom, humanitet och teknologi. Man menar att hela LG's filosofi grundar sig i humanitet. Men att det också representerar LG's ansträngningar om att ha en nära relation med användarna världen över. Loggan består av två delar: Bolagsnamnet och slogan i grått, samt den stiliserade bilden av ett leende ansikte mot LG's unika röda bakgrund. Röd är den huvudsakliga färgen och representerar vänlighet men också LG's engagemang för att alltid leverera det bästa.

På Tele-Hå ligger fokus på LG's hemelektronikprodukter, och då främst deras fantastiska TV-utbud. År 2014 var LG först i världen med att introducera 4K OLED TV:n. Tele-Hå är återförsäljare av tillverkarens snygga OLED-skärmar samt också deras traditionella LED-skärmar (LCD).