Klipsch


Keepers of the Sound

klipsch2.jpg

klipsch1.jpg

Klipsch historia

Högtalartillverkaren Klipsch startades år 1946 i staden Hope, Arkansas, av Paul W. Klipsch. Som radioamatör hade Paul omkring år 1930 upptäckt den överlägsna verkningsgraden hos horn-högtalare. Denna kunskap tillsammans med insikten att högtalare låter bättre placerade i hörn, ledde fram till högtalarprototypen Klipschorn® som Paul tog patent på år 1945 och sedan började sälja år 1946.

Paul W. Klipsch är en av USA:s mest hyllade pionjärer inom ljudteknologi. Som en sann musikälskare, hade han målet att återskapa den spänning som en orkester levererar, in i det egna vardagsrummet. Ett mål som han också uppnådde genom Klipschorn-designen - en teknologi som står för hög känslighet, stort dynamiskt omfång, låg distorsion, jämnt frekvensomfång och kraftfull bas.

Paul Klipsch var övertygad om att fyra principer ligger till grund för bra ljud. Dessa principer fortsätter att vara drivande i utformningen av varje ny Klipsch högtalare, idag och imorgon:

• Hög verkningsgrad: Klipsch använder horn-teknik i varje högtalartyp (dock ej hörlurar och subwoofers), eftersom horn-formen resulterar i en exakt och dynamisk ljudöverföring.

• Låg distorsion: Klipsch horn-teknik återger det mjukaste ljudet med anmärkningsvärd skärpa och detaljrikedom, och de starkaste ljuden utan hårdhet eller distorsion.

• Kontrollerad spridning av ljudet: Klipsch horn-teknik medför ett exakt riktat ljud, vilket i sin tur skapar en mer verklighetstrogen ljudbild.

• Jämnt frekvensomfång: Klipsch otroligt noggranna högtalare ger inga onaturliga diskantljud, mellanregister eller dalar, utan levererar ljud så som artisten avsåg.

Klipsch var en av USA:s första högtalartillverkare, och är idag en av världens största tillverkare av högtalare. Förutom högtalare, tillverkar man även bland annat hörlurar och Bluetooth-högtalare.

Populära produkter från Klipsch