Elipson


Högklassig högtalardesign för ljud och musikälskare

elipson.jpg

elipson1.jpg

Elipson

HiFi-tillverkaren Elipsons historia tar start år 1938 då företaget ”Multi-Moteur” grundas i Frankrike. Inledningsvis tillverkade man små elmotorer för modelltåg. År 1940 diversifierade man verksamheten genom att börja utveckla högtalare. Joseph Léon ville skapa en modern högtalare med ett rent och naturligt ljud, varvid han provade en mängd olika former på högtalare, varje ny form mer originell än den förra, för att åstadkomma en typisk fransk design. Testandet innebar även många nya tekniker, varav ett flertal fortfarande används i dagens Elipson-produkter. Den elliptiska reflektorn gav företaget dess nuvarande namn, vilket skedde år 1951.

Elipson tillhör eliten bland HiFi-tillverkare, och arbetssättet med att leta efter nya innovativa lösningar fortsätter än idag. Den sfäriska formen var från början ett svar på tekniska och akustiska begränsningar, men blev snabbt en symbol för varumärket.

Under Elipsons tidiga år arbetade man framgångsrikt fram produkter som uppfyllde de krav kunderna ställde. Bland annat hade man som mål att uppfylla de kriterier som kom från ledstjärnorna i samtida musik, kriterier som handlade om att få klarhet och komplexitet i musiken.

När den franska nationella Radio- och Televisionsmyndigheten skapades 1949 behövde de en samarbetspartner för att kunna utrusta alla studios för de första radio- och tv-sändningarna. Detta blev början på ett 40 års partnerskap med Elipson. För att möta kraven på ljudåtergivning erbjöd Elipson allt mer originella lösningar. Frukten av detta samarbete blev Modell 5060, som kom att bli en obestridlig standard i många professionella recensioner.

Idag får du med högtalare från Elipson ljudkvalitet i toppklass i kombination med en cool retrodesign. Högtalarna i Planet-serien kan placeras antingen på en hylla, eller med hjälp av vägg- eller takfästen, alternativt placeras på stativ.

Efter 70 år har Elipson aldrig upphört att vara innovativa eller med skapandet av nya patent i syfte att förbättra sina produkter. Deras enda mål: att troget överföra den musikaliska känslan från kompositörerna och artisterna, till sina lyssnare. Elipson vill, och kommer att förbli, unika och oefterhärmliga.