M&K Sound


“This is the speaker company that helped shape home theater into what it is today.”

mk_sound.jpg

mk_sound.png

M&K Sound

M&K Sound är en dansk tillverkare som härstammar från amerikanska Miller & Kreisel, vilka under 50 år har levererat produkter för proffs och konsumenter.

Medan andra tillverkare byggde ljud-dinosaurier i form av lådor stora som kistor, visade M&K vägen in i framtiden med världens första satellit / subwoofer-system, David & Goliath 1976. Året därpå introducerade M&K Sound Volkswoofer, världens första subwoofer med en inbyggd, dedikerad effektförstärkare.

M&K:s resa började 1973, då Walter Becker i Steely Dan gav M&K Sound uppdraget att utforma en subwoofer för studiobruk samt ett monitor-system för mixnings-sessionerna av LP-albumet Pretzel Logic. Resultatet blev världens första balanserade dual-drive subwoofer, och Pretzel Logic blev en miljonsäljande Top Ten-hit och även utsett till ett av de 500 största albumen genom tiderna enligt tidskriften Rolling Stone.

M&K Sound samlade in kunskap inom livemusik-inspelning (Realtime Records) och högtalardesign, med stort fokus på forskningen och akustiken tidigare utförd av Dr Lester Field, som hade arbetat på Bell Telephone Research Laboratories och varit professor vid både California Institute of Technology och Stanford University.

Genom att kombinera kreativitet, kritisk lyssning och lång erfarenhet av ljudinspelning live, med vetenskaplig metodik och erfarenhet, var själva grunden för M&K Sound skapad.

I takt med att ryktet spred sig snabbt över hela musik- och filmindustrin, kunde M&K Sound skapa system för ledande studios, liksom heminstallationer för producenter, regissörer, skådespelare och artister.

M&K Sounds högtalare har valts för utveckling och demonstration av banbrytande Dolby Digital bio och hemmabio-surroundformat, för den första offentliga demonstrationen av det högupplösta Blu-ray-skivformatet, för ljudproduktion av Star Wars episoderna I-III och otaliga andra prisbelönta musik-, film- och TV-produktioner.

År 1991 blev MK Sound en av de första tillverkarna att ansluta sig till George Lucas och hans Lucasfilm Home THX-program.

Oavsett om det gäller musik eller hemmabio, är M&K Sound ett märke att räkna med oavsett prisklass!

Populära produkter från M&K Sound