System Audio


The difference is clear to anyone

system_audio1.jpg

system_audio.jpg

System Audio

En högtalare kan ses som en "mekanisk apparat" som omvandlar en elektrisk signal till vibrationer i luften. System Audios högtalare använder högtalarmembran med extra låg vikt som möjliggör att de kan reagera snabbt, vilket i sin tur medför ett mer detaljerat ljud. Basen produceras som bekant av att membranet har förmågan att flytta luft. För att få ut bra bas ur ett sådant extra litet membran, behöver det kunna flyttas längre, men tack vare att det är lättare kommer membranet att flyttas mer precist, vilket innebär en mer dynamisk bas.

SA har en målsättning att deras välljudande högtalare skall kunna fylla hela rummet bättre än vad konkurrenterna gör. Med högtalarelement som har små membran uppnås en bättre spridning av ljudet, vilket innebär att lyssnaren inte behöver sitta rakt framför högtalarna för bästa ljudupplevelse.

System Audio jobbar mycket noggrant med framtagande av nya högtalarmodeller, och lanserar därför vanligtvis inte nya modeller varje år. Istället introduceras vid skapandet av nya SA många detaljer som kanske inte syns, men som kan höras. Framsteg skapas genom många små skillnader som samverkar.

SA har ambitionen att du skall uppleva att du får mer än du förväntat dig. Det är kvalitet. Under monteringsprocessen utförs för varje SA-högtalare minst 14 kvalitetstester. En SA-högtalare skall ha en livslängd som är 3-4 gånger längre än en "traditionell" högtalare.

Företagets historia startade år 1984 då musikern Ole Witthøft, som trött på den tidens klumpiga högtalare vilka han även ansåg lät trist och utan detaljer i ljudet, grundade SA. Samma år presenterades deras första modell, som Ole utvecklat något år dessförinnan. En högtalare med fokus på stort ljud i ett kompakt format, vars grundidé kom att forma SA:s efterföljande produkter genom åren.

Tele-Hå har ett flertal modeller från SA för demo, så välkomna in till oss och provlyssna!

Populära produkter från System Audio