Harman/Kardon


Vackert ljud blir trådlöst!

harman_kardon.jpg

harman_kardon1.jpg

Harman/Kardons historia

Harman Kardon startades av Sidney Harman och Bernard Kardon år 1953. De båda hade tidigare arbetat tillsammans, på ett företag som tillverkade ljudsystem avsedda för den breda massan.

Målet Harman och Kardon hade med deras nystartade företag var att tillverka hifi-system avsedda för att spela musik i hemmet. Den konventionella uppfattningen vid den här tiden var att om du skulle lyssna på musik från radion, behövde du en radiomottagare (tuner) för att ta emot radiosignaler, en för-förstärkare, en effektförstärkare samt högtalare. Vad Harman och Kardon gjorde istället var att kombinera flera komponenter i en enda användarvänlig enhet som de kallade en Receiver. Deras första receiver, Festival D1000, som var byggd mer som en elegant möbel än som komplex elektronik, blev en succe, speciellt populär bland yngre lyssnare.

År 1958 producerade Harman Kardon Festival TA230, världens första stereoreceiver, som också den blev mycket populär.

Under åren har Harman Kardon fortsatt att skapa populära produkter, och är idag en stor aktör på marknaden, som tillverkare av bland annat högtalare, soundbars och hörlurar.